Fotorecepte: aromātisks un sildošs dzēriens 5 soļos
Krustnagliņu, kanēļa un citrusu siltā smarža ir tas, kas padara drēgnos un tumšos ziemas vakarus gaišākus, siltākus un omulīgākus. Tēja ar medu, karstvīns vai karstais upeņu dzēriens ir aukstās sezonas klasika. Krišs Zupiņš, Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņa “Mesty Gourmet” koncepta kafejnīcas- dizaina priekšmetu tirgotavas idejas autors, piedāvā karstā dzēriena recepti, kas gan sasildīs, gan radīs omulības sajūtu tumšajos un aukstajos ziemas vakaros.
Nepieciešams
Sauss sarkanvīns (Merlot), vīnogu sula, dzērveņu sula, čilī cukura sīrups, kanēlis, krustnagliņas, zvaigžņu anīss, rums vai konjaks.
Pirmais solis
Sagādājam visas sastāvdaļas

Otrais solis
Ielejam karstuma noturīgā glāzē ļoti nedaudz stipro dzērienu (10 līdz 15ml uz 300-350ml glāzi).

Trešais solis
Pielejam sulas un sīrupu šādās proporcijās: 3 daļas, vīnogu sula, 2 daļas dzērveņu sula un 1 daļa čilī sīrups

Ceturtais solis
Uzkarsējam dzērienu, uzmanāmies, lai nesāk vārīties!

Piektais solis
Pievienojam garšvielas: 1/3zvaigžņu anīsa, kanēļa standziņu un apelsīna šķēli, un izbaudām!
Karsto čilī dzērienu, kā arī aromātisku kafiju, tēju vai karstvīnu un gaisīgos Raunas eklērus var baudīt icināti baudīt katru dienu arī Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņā “Mesty Gourmet” pelēkajā sajūtu namiņā - ar kamīnu un eglīšu rotājumiem skatlogā.
